МотоТОП

Вносител на камионни, селскостопански, индустриални и леки гуми

ВИЕ СТЕ В:

Съвети за избор и използване на гуми

Всички модели леки и товарни гуми в сайта на Мото ТОП ЕООД отговарят на новите Евро норми и стандарт за етикиране: 1. Нисък разход; 2. Сцепление с влажна пътна настилка; 3. Нисък шум и 4 стандарта Reach.

Е-мейл Печат

etiketirane na gumite

ЕВРОПЕЙСКИ РЕГЛАМЕНТ ОТНОСНО ЕТИКЕТИРАНЕТО НА ГУМИТЕ

НАРЕДБА (EC) No 1222/2009 НА ПАРЛАМЕНТА НА ЕВРОПА задължава всички гумипроизведени след Юни 2012 и в продажба в ЕС от Ноември 2012 да показват класовете на гумите във всички технически каталози и промоционални материали.  Приложен е етикета, отговарящ на Европейски регламент относно етикетирането на гумите може да бъде видян в ляво.

Всички модели леки и товарни гуми в сайта на Мото ТОП ЕООД  отговарят на новите Евро норми и стандарт за етикиране:

 - нисък разход
 - сцепление с влажна пътна настилка
 - нисък шум
 
 и стандарта Reach.

 

Структура на гумите

Е-мейл Печат

Схема на структурата на автомобилната гума

Структура на гумите

Най-горен слой - протектор

Централен блок и блокове на протектора

Канали и ламели

Разпределителни блокове

Пояси и стоманени корди

Радиални пластове

Борд (страничен) и уплътнител на борда


 

-    Този раздел ще ви помогне да определите основните компоненти в структурата на гумата.
-    Вътрешната подложка представлява специална херметична каучукова облицовка, която е прикрепена към вътрешността на гумата, която се използва вместо вътрешна гума.
-    Стената на гумата прибавя здравина на структурата на гумата, като осигурява защита на повърхността и подобряване на качеството чрез позволяване на гумата да се разширява и да компресира върху терена.
-    “Apex” помага за минимизиране на изкривяванията и намаляване на въздействието върху гумата.
-    Протекторът е частта от гумата, която има контакт с пътя. Той не само трябва да осигури сцепление и стабилност при завиване, но и трябва да устои на абразия, нарязване и също така да издържа на въздействието на високи температури.
-    “Bead” прикрепя гумата към стрницата и подсигурява края на кордата. Той подкрепя теловете и каучуковите ядра.
-    “Groove” е каналът в рамките на протектора, който осигурява стабилност при шофиране, по-добра теглителна и спирачна способност.
-    Коланът на гумата е направен от стоманена тел или фабричен текстил. Той действа като армировка, намалявайки въздействието на пътя и помага за по-голяма стабилност чрез разширяване на протектора при контакт с пътя.
-    Рамото на гумата е секцията от частта на ръба на протектора до страничната стена. То трябва да осигури добро разпроскване на топлината.
-    “Corcass” представлява вътрешния кабел на гумата, който поддържа теглото и поема въздействието. Той трябва да осигури противопоставяне на въздействия, причинени от постоянно огъване и компресия.
-    “Chafer” предотвратява директен контакт между джантата и защитния кабел

 

ANTYRE, Uniroyal и Treadsetters ще присъстват на Brityrex 2012.

Е-мейл Печат

Brityrex 2012 logoПо-късно тази година на изложението Brityrex International 2012 в Манчестър ще бъдат участници Antyre, Profil, Treadsetters и Uniroyal като допълнение към останалите, които вече имат опит като изложители на шоуто. Според организаторите ECI International последните имена, които са потвърдили присъствието си са: Uniroyal Truck Tyres, Китайската производствена марка Antyre, позиционираната във Великобритания международна компания Treadsetters and Profil Tyres, Polish car tyre retreader. Те се присъединяват към други участници като Infinity tyres, Matador, Kleber agricultural, Cooper 4x4.
Treadsetters според сведенията ще използва шоуто за представяне на нивото на неговата изцяло нова гума за лека кола Torque. Нивото на гумите за камион Torque също ще бъде показано, тъй като компанията ще дебютира на изложението със собствена марка.
Тъй като вече Brityrex покрива изцяло спектъра за гуми и доставчици, организаторите на шоуто ECI International също насочват внимание към отзивите на специалистите по оборудване за сервизи като Apaseal, Supertracker, Hofmann megaplan, DQN Quesne.
Както направиха на последното изложение през 2010 година, така и този път от Hofmann megaplan обещаха да направят подарък – машина на стойност хиляди паунди за един от посетителите.
Изпълнителният директор на Hofmann megaplan – James Boon направи следния коментар: „Имаме някои много интересни продукта, които ще пуснем през 2012 година. Тази година бихме искали да запазим в тайна подаръка, докато шоуто отвори врати, така че всичко което мога да кажа на посетителите е, че ги съветвам да ни посетят на шоуто, тъй като ще имат реален шанс за спечелване на балнсьор или устройство за смяна на гуми на стойност в диапазон от 7000 до 8000 паунда.
Всички машини на фирмата ще бъдат напълно изправни и ексепрти ще бъдат на ваше разположение, за да ви информират за последните новости в оборудването и технологичните разработки.
Изпълнителният директор на оргнизатора на изложението Paul Farrant направи следния коментар: „Шоуто е организирано много добре с участието на много от водещите компании за гуми и оборудване. Също така сме стигнали почти до финализирането на преговори с най-важните имена в производството на гуми за тяхното присъединяване към шоуто за първи път. Надяваме се в близко бъдеще да съобщим повече детайли.”
Тази година Brityrex ще бъде проведено на ново място – престижния Event City близо до Trafford Centre. Шоуто отново ще се спонсорира от NTDA, от управата на което планират така популярната си ежегодна вечеря и наградите TAFF да съвпаднат с изложението на 10.10.2012 година.
Brityrex International ще доведе на едно място заслужили изложители на гуми и оборудване и купувачи от Великобритания и от много други страни. Изложението стартира на 09.10.2012 година до 11.10.2012 година.

 

Няколко практични съвета за гумите

Е-мейл Печат

Проверявайте и външния вид
Модерните гуми са един високотехнологичен продукт и издържат на високи натоварвания, но нямат защита срещу наранявания, причинени от неправилна употреба (например страничен удар в бордюр).

продължава>
 
Страница 1 от 2
Ling long

Language

Bulgarian English

МАРКИ ГУМИ

Ling Long гуми

Гуми Jinuy

Гуми Daewoo

Гуми DoubleCoin

Гуми Antyre

Гуми Sunny

Гуми Волтайр

Гуми Днепрошина

Гуми Доублестар

Производител